Meni je bilo simpaticno...
Teorija pakla:
Ovo je navodno istinit dogadaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Washingtonu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko "dubok", da ga je profesor odlucio podeliti sa svojim kolegama preko interneta. Bonus pitanje:
Da li je pakao egzotermican (isijava toplotu) ili endotermican (absorbira toplotu)?
Vecina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovi Boylovog zakona (plin se hladi kad se razvlaci i zagreva kad je stisnut), ili neku drugu varijantu.
Jedan od studenata je napisao sledece:
Prvo moramo znati omjer u kojem duse ulaze u pakako i izlaze iz njega. Smartam da odmah mozemo pretpostaviti, da dusa koja jednom ude u pakao vise ne izlazi. Znaci, broj dusa se povecava.
Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu dusa osvrnimo se na razlicite vere koje danas postoje na svijetu. Vecina tih vjera tvrdi, da onaj tko nije pripadnik neke odredene vjeroispovjesti ide u pakao. Dakle, ako svi pripadaju samo jednoj vjeroispovjesti, zakljucak je da ce sve duse zavrsiti u paklu.
Ako k tome dodamo omjer nataliteta i mortaliteta mozemo ocekivati da broj dusa eksponencionalno raste. Dakle, obratimo paznju na omjer promjene obujma pakla, jer prema Boyleovom zakonu za zadrzavanje istog tlaka i topline obujam mora rasti proporcionalno s brojem pristiglih dusa.
To nam pruza 2 mogucnosti:
1) Ako se obujam pakla povecava manje od potrebnog prosjecnog broja dusa koje stignu u pakao, toplina i tlak pakla ce toliko narasti da ce pakao eksplodirati.
2) Ako se pakao siri brze od prosjeka koji mu je potreban da primi sve duse, toplina i tlak ce tako padati da ce se pakao smrznuti.
Koja od mogucnosti je ispravna?
Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategoricki iznjela Tereza s prve godine a koja glasi "Prije ce se pakao smrznuti nego sto cu ja s tobom "spavati" i s obzirom na to da je samnom spavala jucer, mora biti ispravna teorija br. 2, dakle pakao je zasigurno egzoterman i smrznuo se. Zakljucak ovog izlaganja je, da ako je pakao smrznut, ne prima vise duse i ostalo je samo nebo, sto je dokaz postojanja Boga, koji takoder objasnjava zasto je Tereza sinoc vikala "Ah moj Boze".
Ovaj student je jedini dobio 10 bodova.
--Pa ti vidi. Nemash se chega bojati pakao ne postoji, stoga svi u greh...he he he he..
.................Pozzdrav!!!