Toshe Proeski Najbolji forum o nashem andjelu Toshetu! |
|
| Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 | |
| | Autor | Poruka |
---|
Toshyca :) Admin
Broj poruka : 138 Datum upisa : 25.06.2008
| Naslov: Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 Sre Jul 02, 2008 11:27 am | |
| AKO ME POGLEDNES VO OCI
Ako me poglednes vo oci Za mene nisto vazno ne ke ti kazat Tie tajnata ja krijat Vo moja korist znam i ovojpat lazat Slobodno citaj mi od usni Na niv ke procitas li nesto vazno? Kolku li pati kako tebe so niv sum ljubel, no sum gi ljubel lazno?
refren: Mi zapisa i Bog na dlankive Da bides sveto mesto za mene Od toa mesto do mojot son Me deli zelba teska eden ton A denot ne e den ni mrakot nok I bez tebe ne cuvstvuvam mok Od tvojot obraz do mojot son Ne deli solza teska eden ton
Ako me poglednes vo celo Niedna bora tamu ne ke te sretne Ova e moeto lazno lice Kon tebe na son nokva daj mu da letne Slobodno citaj mi od usni Na niv ke procitas li nesto vazno? Kolku li pati kako tebe so niv sum ljubel, no sum gi ljubel lazno?
refren: Mi zapisa i Bog na dlankive Da bides sveto mesto za mene Od toa mesto do mojot son Me deli zelba teska eden ton A denot ne e den ni mrakot nok I bez tebe ne cuvstvuvam mok Od tvojot obraz do mojot son Ne deli solza teska eden ton
SOBA ZA TAGA
Sega se odluciv taka a uste tebe te sakam po edna minuta burna ti mojot zivot go turna
A mrakot boli ko laga i ne znam zosto da stanam zar taa soba za taga gleda na zapadna strana
Ref. Pomegju vrati i prozorci na krevet spomeni lezat tuka se moite cekori no kako olovo tezat od mene sto i da baras jas sum na adresa stara
Pomegju vrati i prozorci na krevet spomeni lezat tuka se moite cekori no kako olovo tezat
Moja si zamka padnav i spijam site si mislat deka se krijam nema da projde samo od sebe se me boli posle tebe (2x)
Tuka od lugjeto begam a nisto tvoe jas nemam bar tvoja senka da vidam pod tvojot sepot da bidam
A mrakot boli ko laga i ne znam zosto da stanam zar taa soba za taga gleda na zapadna strana
Ref.
Moja si zamka padnav i spijam site si mislat deka se krijam nema da projde samo od sebe se me boli posle tebe (2x)
Zar taa soba za taga gleda na zapadna strana
Pomegju vrati i prozorci na krevet spomeni lezat tuka se moite cekori no kako olovo tezat od mene sto i da baras jas sum na adresa stara
Moja si zamka padnav i spijam site si mislat deka se krijam nema da projde samo od sebe se me boli posle tebe (2x) | |
| | | Toshyca :) Admin
| Naslov: Re: Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 Sre Jul 02, 2008 11:28 am | |
| MAGIJA
(Tose Proeski i Esma Redzepova)
Ko magija li crna prati Ljubovta tvoja da ja skrati? Od bela zmija otrov zema Pa bolna legna lek ti nema
Bidi ko jas, stani za cas, pusti go ritmot da te vodi Zapej na glas, igraj za nas pak ljubov nova da se rodi
Tri dena traat site cuda velat staro pravilo i kako v son ke mine se sto luzni ti ostavilo Tri dena traat site cuda velat osven pesnata, Esma, zapej ja:
Nakavea, mo ilo ov panlja Marov ...javera manglja Nasvale ilea daje ov mukljama Me sukar armanja ov lelja
Koj pratil gjavol milost nema Nasmev od usni sto ti zema Na srce kamen tezok sega Te natera od se da begas
Bidi ko jas, stani za cas, pusti go ritmot da te vodi Zapej na glas, igraj za nas pak ljubov nova da se rodi
Tri dena traat site cuda velat staro pravilo i kako v son ke mine se sto luzni ti ostavilo Tri dena traat site cuda velat osven pesnata, Esma, zapej ja:
O zurle bashalen, oj da gitare Me jakendar daje asva tavden Sa o chaja, chave ko horo helena A mi puri daj mancar rovela
To prandipe, mi chaj, amen ka kera Te ileste, mi chaj, leko ka araka Tuke mi chaj rome amen ka ana Baro bijav tuke mi chaj ka kera
HOLD ME TIGHT
Hold me tight Come hold me tight let your body swing right next to mine
Love me tonight let me find a way to make it right
Come hold me close let me feel the heat burn deep inside
Hold me tonight let me find a way to make you mine
Listen to my heartbeat (2x) | |
| Naslov: Re: Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 Sre Jul 02, 2008 11:29 am | |
| USTE EDNA SKALA
Nајtežоk čеkоr dо sеgа е slеdnоvо skаlilо štо vеќе dоbrо gо znаm
Pоvtоrnо tаmu mе čеkа tој lаžеn pоglеd i tаа grеšnа nаsmеvkа pаk
Bаr grizni gi tiе usni zа mеnе dоvоlnо е dеkа ti znаčеv dа znаm
Nаšаtа ljubоv е rаnа zа kоја јаs nеmаm lеk i vеќе
Јаsnо ееееееееееее vо nоќvа kоmu zvоnаt zvоnа i sо kој spiеš ti nа Ruzvеltоvа tri (x2)
А tаа pоslеdnа skаlа sе kаčuvа lеsnо dа nо srcеvо nе sаkа
Pоvtоrnо tаmu mе čеkа pоslеdеn mig sо nеа i sаm оstаnuvаm јаs
Nе drži gо zа rаkа bаr dоdеkа tukа sum dеkа ti znаčеv dа znаm
Dа vrаtаm ništо јаs nеmаm оvој pаt krајоt gо glеdаm vеќе,
Јаsnо ееееееееееее vо nоќvа kоmu zvоnаt zvоnа i sо kој spiеš ti nа Ruzvеltоvа tri (x4)
Nајtеžоk čеkоr dо sеgа е slеdnоvо skаlilо štо vеќе dоbrо gо znаm
MESTO NA ZLOSTOROT
Ti kаžаv sе dо zbоr оd А dо Š i nе mi е duri nitu mаlku gајlе si kаžаvmе i cеl kup glupоsti sе kаrаvmе cеlа vеčеr dо sаbајlе
Ќе mоžеš li bеz gnеv dа rаzbеrеš ќе svаtiš li ti si lеtо јаs sum zimа i nоќitе оd žаl оvеnаlе zа ljubоvtа tukа nеmа zdrаvа klimа
А rеšеn bеv јаs sаmо zа tеbе dа ginаm i ilјаdа i еdnа milја pеš dа minаm ќе nаprаvеv dа imаš sе štо pоsаkаš
Dај rаzbudi sе gо nеmа sоnоt nа vljubеnitе i оdi si ti čuvаm mеstо vо spоmеnitе nо nеkоgаš trgni niz vrеmеtо i prоstоrоt i dојdi nа mеstо nа zlоstоrоt
Ti kаžаv sе dо zbоr оd А dо Š i nе mi е duri nitu mаlku gајlе si kаžаvmе i cеl kup glupоsti sе kаrаvmе cеlа vеčеr dо sаbајlе
Ti kаžаv sе i krај nе mаči mе i dеkа sum sеgа vеќе bеz dilеmi nе mоli mе i dај оtkаči sе i оdi si, sаmо оdi bеz prоblеmi
А rеšеn bеv јаs sаmо zа tеbе dа ginаm i ilјаdа i еdnа milја pеš dа minаm ќе nаprаvеv dа imаš sе štо pоsаkаš
Dај rаzbudi sе gо nеmа sоnоt nа vljubеnitе i оdi si ti čuvаm mеstо vо spоmеnitе nо nеkоgаš trgni niz vrеmеtо i prоstоrоt i dојdi nа mеstо nа zlоstоrоt (x3) | |
| Naslov: Re: Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 Sre Jul 02, 2008 11:30 am | |
| Немаш ни благодарам
Каде си и чија си,
се бега ли од спомени
од часот што бие, од синот што спие
дал солза или две
во сонот ти шепнале
колку мислам на тебе
не не кажа збор
молкот е одговор
Немаш ни благодарам
зошто се трудев да те сватам
да те љубам да те вратам
немаш ни благодарам
ниту пак надеж да ми дадеш
и пак срце да ми крадеш
немаш ни благодарам
си одиш ти надвор лие
око тажно солза крие
немаш ни благодарам
Немаш ни благодарам
насмевка немаш се ми земаш
сега знам ти срце немаш
немаш ни благодарам
се што ти дадов се ми земаш
што те немам што ме немаш
немаш ни благодарам
зашто е крај, крај на чинот
пепел само во каминот
немаш ни благодарам
Ноќва што догорува
пак за тебе ми зборува
и тебе те бара и плаче гитара
дал солза ил две
во сонот ти шепнале
колку мислам на тебе
но не кажа збор
молкот е одговор.
STUDENA
Vo ovoj saren red od soliteri studot po tebe se meri site velat, ti si ledena.
A tebe sekogas te gledam sama sekerce vo vid na dama Bas si slatka, no i studena
I gledam sekoj ziv po tebe samo se krsti i bas bi sakal da te dopre so prsti.
Jas ne sum tip za avanturi ti gi ragas moite buri, za mene ti znam si medena.
A jas sum samo toj, sto na tebe se pali a jas sum samo toj, sto vo glava ti fali.
Toj pogled se mi znaci ke ti daram topla dusa, tvoeto srce led sto zraci ke se stopi, ke me slusa. I bi daril visni neba daj mi mesto pokraj sebe ti si sonot sto mi treba nikoj ne e kako tebe. I ledena i medena, se pravis svoja no, vecerva, ke posakas da bides moja I ledena i medena, ti kakva da si veruvaj mi ke nema koj, koj da te spasi.
Vo ovoj saren red od soliteri studot po tebe se meri site velat, ti si ledena.
A tebe sekogas te gledam sama sekerce vo vid na dama. Bas si slatka, no i studena.
I gledam sekoj ziv po tebe samo se krsti i bas bi sakal da te dopre so prsti.
Toj pogled se mi znaci ke ti daram topla dusa, tvoeto srce led sto zraci ke se stopi, ke me slusa. I bi daril visni neba daj mi mesto pokraj sebe ti si sonot sto mi treba nikoj ne e kako tebe. I ledena i medena, se pravis svoja no, vecerva, ke posakas da bides moja I ledena i medena, ti kakva da si veruvaj mi ke nema koj, koj da te spasi.
A jas sum samo toj, sto na tebe se pali i jas sum samo toj, sto vo glava ti fali.
Toj pogled se mi znaci ke ti daram topla dusa, tvoeto srce led sto zraci ke se stopi, ke me slusa. I bi daril visni neba daj mi mesto pokraj sebe ti si sonot sto mi treba nikoj ne e kako tebe. I ledena i medena, se pravis svoja no, vecerva, ke posakas da bides moja I ledena i medena, ti kakva da si | |
| Naslov: Re: Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 Sre Jul 02, 2008 11:31 am | |
| Лименка
Не
Толку топло е а таа блиску е и толку мокра е о, боже не предизвикува, ме довикува ме привлекува толку слатка е толку мазна е
Е, е, еве девета веќе поминав чека и десета и добро е таа лименка душа ми милува исто ко девојка
о боже Црвени, зелени, жолти, ма немаат ништо против секоја моја ќе биде еј ноќва стварно ми иде
Тарам, тарам,тарам,тарам, о боже еее о боже еее да ја отворам очи да затворам да ја затоплам о, боже не, да ја испијам да ја погалам да ја оставам
толку слатка е толку мазна е
Е, е, еве девета веќе поминав чека и десета и добро е таа лименка душа ми милува исто ко девојка
о боже Црвени, зелени, жолти, ма немаат ништо против секоја моја ќе биде еј ноќва стварно ми иде | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 | |
| |
| | | | Album-Ako me poglednesh vo ochi 2002 | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|