Toshe Proeski
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Toshe Proeski

Najbolji forum o nashem andjelu Toshetu!

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

Drugi weliki koncert na Gradskom stadionu

Ići dole 
AutorPoruka
Miona_Toshe
Admin
Admin
Miona_Toshe

Broj poruka : 72
Datum upisa : 25.06.2008
Godina : 29

Drugi weliki koncert na Gradskom stadionu Empty
PočaljiNaslov: Drugi weliki koncert na Gradskom stadionu   Drugi weliki koncert na Gradskom stadionu Icon_minitimeSre Jul 02, 2008 6:50 am

Вториот голем концерт на Градски стадион

Тоше за првпат на Градски
Македонската мегаѕвезда успеа да ја освои публикатаНа 23 јуни 2006 година се случи вториот голем солистички концерт на Тоше, на Градскиот стадион. Спектакуларниот концерт започна со атрактивна танчерска група од Белград и во ритамот на придружниот состав на Тоше, Blue Funky Individuals. Воведните стихови на огромниот хит По тебе ветуваа дека журката на Градски ќе биде незаборавна.

Легендарната Јужна трибина беше преполна, како и тревникот пред бината, што уште повеќе го мотивираше Тоше да го даде својот максимум. Се редеа хитовите од албумот По тебе: Рани на усните, Громови на душа, Кој ли ти гризе образи, Полско цвеќе..., како и песните од претходните изданија: Во коси да ти спијам, Лејди, Излажи ме, Сонце во твоите руси коси, Далеку од мене, Ангел си ти... Секоја од нив беше прифатена еуфорично.

Некаде на половината на концертот, на сцена се појави етно пејачката Биља Крстиќ, која во дует со Тоше ја испеа Јовано, Јованке, а додека Тоше се пресоблекуваше, Биља ја почести публиката со својот голем хит Пуче пушка од филмот Зона Замфирова. Со неверојатна енергија, Тоше беше брилијантен и во другиот дел од концертот, кој официјално заврши длабоко по полноќ.

На бисот уште еднаш ја отпеа По тебе, како и Зајди,зајди. Веднаш после концертот Тоше замина за Будва.
Nazad na vrh Ići dole
http://tose-angel.niceboard.biz

Drugi weliki koncert na Gradskom stadionu
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Treci weliki koncert na gradskom stadionu

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Toshe Proeski :: *O nashem andjelu* :: Koncetri & Turneje-
Skoči na: