Toshe Proeski
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Toshe Proeski

Najbolji forum o nashem andjelu Toshetu!

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

Obelezen rodjendan nasheg andjela...

Ići dole 
AutorPoruka
Toshyca :)
Admin
Admin
Toshyca :)

Broj poruka : 138
Datum upisa : 25.06.2008

Obelezen rodjendan nasheg andjela... Empty
PočaljiNaslov: Obelezen rodjendan nasheg andjela...   Obelezen rodjendan nasheg andjela... Icon_minitimeNed Jul 06, 2008 2:32 am

Tužan rodjendan:Pjesma i suze na Tosinu grobu
Ljiljana Petrović obećala je Toši za 27. rođendan kupiti bas gitaru. On je poginuo. No gitaru mu je kupila i ostavila na vječnom počivalištu u Kruševu

Tošino rodno Kruševo bilo je tijesno za sve koji su na 27. rođendan posjetili njegov grob. Iz Hrvatske je došla njegova prijateljica Antonija Šola, kojoj je snagu pružao Luka Čičin Šain, njezin dečko. Došao je i Tošin prijatelj Miroslav Popović-Popaj. Tošini shrvani roditelji došli su s kćeri i zetom. Toše je oduvijek želio bas gitaru, a menadžerica Ljiljana Petrović obećala je da će mu je kupiti za 27. rođendan. Na njegov grob položila je bas gitaru. “Za tebe čuvamo najljepše riječi, te riječi još neizgovorene, za tebe čuvamo suzu što nikad nije napustila oko. Čuvamo ti pjesmu mladih slavuja i kutiju najslađeg keksa. Čuvamo za tebe i snijeg i kišu što pali su iznenada iz vedra neba carstva božjeg”, dala je ugravirati Ljiljana na gitaru.

ZBOG TOŠINA SRCA PROGLASILI DAN HUMANOSTI
Nekoliko mjeseci prije smrti Toše je najdražem nećaku, 10-godišnjem Kristijanu, obećao kupiti bubnjeve. Kristijanu je bubnjeve kupila i donijela Ljiljana. Zbog Tošina velika srca i humanosti Makedonija je 25. siječnja, odnosno njegov rođendan, proglasila Danom humanosti. Promovirali su humanitarnu zakladu “Todor Proeski”, koja će prikupljati novac za pomoć mladim talentiranim glazbenicima. U prepunome muzeju Makedonium dečki iz Tošina benda odsvirali su njegove najveće hitove. Ljudi su zapjevali, a mnogi od njih su se i rasplakali.
Želim povezati Kruševo i Novu Gradišku kao gradove prijatelje jer je Toše u Kruševu ponikao, a u Gradiški poginuo - rekla je Ljiljana Petrović. Iz Gradiške su joj se javili Tošini fanovi, koji mu žele ondje postaviti bistu.

ANDRIJANA NIJE BILA NA TOŠINU GROBU
Tošina djevojka, 27-godišnja rukometašica Andrijana Budimir, htjela je njegov rođendan obilježiti sama, bez pompe. Stoga će ona, kako je najavila, na grob svoje najveće ljubavi doći kasnije u tajnosti. Rekla je da joj je liječnik zabranio odlazak na Tošin grob. Ona svaki put završi u bolnici jer se onesvijesti od tuge.
FANOVI TOŠE PROESKOG NA NJEGOV GROB NOSE TWEETYJE

Pjevač bi danas imao 27. rođendan. Fanovi iz Zagreba krenuli su za Kruševo. Prijevoz im plaća negdašnja Tošina menadžerica, Ljiljana Petrović

Svakog 16. u mjesecu, na dan Tošine pogibije, njegovi obožavatelji na Mirogoju zapale svijeću. Danas bi Toše Proeski imao 27 godina. Fanovi će mu se pokloniti na njegovu grobu u Kruševu. Na grob će mu ostaviti i Tweetyje. Tošu su uvijek na koncertima zatrpavali igračkama, no plišani žuti kanarinac ga je posebno oduševio. S njim u ruci otpjevao je na jednom koncertu pjesmu “Jedina”. Fanovi su krenuli iz Zagreba, a u Skoplju će ih dočekati Tošina menadžerica Ljiljana Petrović. Prijevoz do Kruševa plaća ona. Tošinim roditeljima Ljiljana će predati brončanu bistu koju je izradio makedonski kipar Mitko Tašev:
- Osjetio sam Tošinu dušu dok sam izrađivao njegovo lice
Obitelj tuguje:Poginulom Toši torta za 27.rodjendan

Tošina majka Domenika sanjala je sina u noći prije dvadesetsedmog rođendana. Smijao se. Zamolio ju je da dođe u manastir i donese mu dar

Toše Proeski 25. siječnja bi proslavio 27. rođendan. Njegova majka Domenika taj je dan bila pod dojmom neobično živog sna koji je sanjala u noći na sinov rođendan.
- Došao mi je u snu na dan kad sam ga rodila. Sanjala sam ga nasmijanog i vedrog, kakav je uvijek bio. Pogledao me i rekao mi: 'Mama, danas mi dođi u manastir i donesi mi rođendansku tortu’, ispričala je neutješna Domenika svoj san suprugu Nikoli, kćeri Dori i zetu Slavenu.
Iako je do manastira Sv. Preobraženja zimi zbog snijega vrlo teško doći, Tošina se obitelj gotovo odmah s groba u Kruševu uputila u nekoliko kilometara udaljeni manastir da mu ispuni želju.
U dvorištu njihove obiteljske kuće ostao je tužno sjediti Tošin labrador Bas, koji je danima nakon pjevačeve pogibije odbijao hranu i vodu. Prošle godine Toši je uginuo šarplaninac, kojeg je obožavao. Zbog toga je tjednima tugovao. Nedugo prije pogibije Ljiljana Petrović za utjehu mu je darovala malenog labradora.

LJILJANU LABUD SVAKODNEVNO SJETI NA TOŠU
Dan nakon Tošine tragične pogibije 16. listopada prošle godine, u elitnom skopskom naselju Sv. Jovan pojavio se bijeli labud. Odmah se sprijateljio s Tošinom menadžericom Ljiljanom Petrović, koja tamo živi. Njezin je stan u prizemlju, pa joj je labud došao do prozora, ispričala nam je Ljiljana. Otvorila mu je ulazna
vrata i pustila ga u kuću. Nahranila ga je i otad joj dolazi svaki dan. Zavoljela ga je i nazvala Gagi. Podsjeća ju na Tošu.
Nazad na vrh Ići dole

Obelezen rodjendan nasheg andjela...
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Lexikon nasheg foruma!

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Toshe Proeski :: *O nashem andjelu* :: Toshe Proeski-
Skoči na: